supertreats

Vihdoinkin terveellistä “suklaata” lapsille

Postiluukusta kolahti kaksi pientä suklaalevyä. Saatteessa luki:

Supertreats-”suklaat” maistuvat ja näyttävät maitosuklaalta, mutta niissä ei ole lainkaan kaakaota tai valkoista sokeria. Luomupatukat koostuvat sen sijaan terveellisestä carob-hedelmästä (johanneksenleipäpuun hedelmä), kaakaovoista ja maitojauheesta sekä ravintorikkaasta kookoskukkanektarista, jolla on alhainen GI (glykeeminen indeksi).

Supertreats-herkut luotiin alun perin terveellisemmiksi suklaavaihtoehdoiksi lapsille.

Kaakaopavut sisältävät kaikissa muodoissaan kofeiinia ja theobromiinia (kofeiinin sukuinen stimulantti), ja sokerin kanssa ne aiheuttavat perheen pienissä niin sanottua sokerihumalaa.

Valkoisen sokerin ja piristeiden tiedetään aiheuttavat riippuvuutta ja energiapiikkejä myös meissä aikuisissa.

(Sokerihumalaa ei ole olemassakaan., mutta kaikki lastensynttäreillä käyneet tietävät kyllä, mistä on kyse.)

 

Kun esikoinen meni päiväkotiin, päätin testata sinisen patukan. Joo joo, törkeää, kyseessähän on lasten herkku. Mutta näin pääsi nyt käymään.

Syntisen hyväähän tuo oli. Maistui ihan maitosuklaalta, ei miltään joulukalenterisuklaalta vaan samettisen pehmeältä. 1-vuotiaammekin nappasi palan, juoksi pakoon ja irvisteli onnellisena.

 

Supertreats bars_open

 

Merry Berry -suklaaunelman avasimme vasta päiväkodin jälkeen. Luomumustikalla maustettu “suklaalevy” oli kääritty pinkkiin kääreeseen. Hämmentävän epälooginen ratkaisu, mutta toimi pinkkiä kauttaan viettävälle tytöllemme. Suuhun levisi sama samettinen maku, mutta tällä kertaa mukana oli rapsakoita, hampaita värjääviä mustikkapaloja.

 

Tykkäsimme. Korvaisin tällä noin 3 euroa maksavalla herkulla muut suklaapatukat ja karkit koska vaan. Mutta tuotettapa ei perusmarketeista vielä löydy, vaan herkkusuiden täytyy suunnata luontaistuotekauppoihin.

 

LISÄYS: Uusimman tiedon mukaan Supertreatseja löytyy nykyään Ruohonjuuren lisäksi ainakin Kampin K-Supermarketista, Ruoholahden Citymarketista ja Lauttasaaren K-Supermarketista.

 

 

* Mikä carob?

Carob, eli johanneksenleipäpuu on Välimeren alueelta kotoisin oleva puulaji. Carob-hedelmä on jo pitkään  tunnettu terveysvaikutteistaan:

– Toisin kuin kitkerä kaakaopapu, carob-hedelmä on luontaisesti makea eikä sisällä lainkaan kaakaopavussa olevia piristeitä (kofeiini & theobromiini).

– Hedelmä sisältää kunnon annoksen kalsiumia – kolme kertaa enemmän kuin maidossa.

– Supertervellinen carob sisältää mm. magnesiumia, rautaa ja sinkkiä sekä liudan hyödyllisiä vitamiineja, kuten A, B1, B2, B3, B6 ja B9 (foolihappo).

– Vähärasvainen hedelmä on pullollaan antioksidanttia, proteiinia ja kuituja.

 

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi