Valmiina näytökseen!

Lauantaina HDW:n Lasten viikonlopun avajaispäivänä 13.10. hieman ennen kuin Teurastamon Autohallin ovet aukeavat yleisölle, ensimmäiset Kidd.O-muotinäytöksen lapsimallit saapuvat paikalle. Aikuisilla edellinen ilta ja hieman yötäkin on mennyt lavaa rakentaessa sekä viikon varrella tuunattujen Luona In:n lavarekvisiitan paikoilleen asettamisessa. Lasten supersuosikit, bOblesitkin alkavat löytää aamun tuntien aikana sen oikean paikkansa lavalla.

Viidentoista minuutin näytöksen tekeminen vaatii uskomattoman paljon työtä. Ensimmäisessä suunnittelupalaverissa istuivat ideoita pursuten stylisti Milla Muurimäki, lavasuunnittelun sekä maskit tehnyt Pauline Gautier ja musiikin suunnittelusta vastannut Roman Jack sekä Kidd.O:n kaksikko, Anu ja Merja. Matka suunnittelupalaverista lavalle oli täynnä elämyksiä ja uusia oivalluksia, myös meille aikuisille.

Varalava tehtiin näytöksen lavasteista studiolle, viisi päivää ennen h-hetkeä, jossa ihanat lapsitaiturimme kävivät ryhmittäin sovittamassa ja harjoittelemassa omaa sisääntuloaan. Muutamat hurmurit tulivat niin kaukaa, että viimeisimmät harjoitukset tehtiin heidän kanssaan vasta lauantaina oikealla lavalla.

Näytöspäivänä lavan takana, ja lavallakin, käy kova kuhina. Anu tiimeineen maalaa iloisia poskia, punaisia nenänpäitä ja viidakon inspiroimia jalkateriä. Hiuksiin he rakentavat sykeröitä ja nykeröitä sekä ponillekin sopivia häntiä hiuksista. Milla ja hänen assistenttinsa Saija Lehtola auttavat lapsia löytämään oikeat vaatteet ja pukemaan ne päälle. Pauline asettaa kullekin lapselle hänen sisääntuloonsa kuuluvan rekvisiitan; upeat maskit, keppihevoset ja päähineet löytävät oikean omistajan hujauksessa. Vielä hetki viritellään viulua ja trumpettia ja sitten kuuluu musiikkia.

Kaikki valmiina: Näytös voi alkaa!

C’est le Cirque des enfants formidables!

Kaikki näytökseenvalmistautumiskuvat löytyvät perjantaina Kidd.O:n FB-sivuilta.

Valokuvat Maria Santto.