pussi1

Unipussi NASA-teknologialla

Mitä yhteistä on Suomen talvella ja avaruudella? Kylmyys, pimeys, ääriolosuhteet – ja NASA. (Joskus tuntuu, että yksinäisyys myös.)

Mutta iloisiin asioihin:

Sleepbag.dk on tanskalainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa lasten lämpöpusseja. Pussit on tehty kuulemma parhaimmista mahdollisista materiaaleista, uusinta teknologiaa hyödyntäen. Pussin valmistuksessa käytetään mm. NASAn astronauteille kehittämää Outlast-materiaalia, joka säätelee kosteutta ja sisälämpötilaa viileämmäksi tai lämpimämmäksi, niin että lapsella on aina sopivan lämmintä. Ulkopuoli on mikrokuitua, joka suojaa tuulelta ja sateelta – ja loskalta.

Testasimme

Kaikenkammottaviin virityksiin tottuneena lämpöpussi tuntui ihastuttavan laadukkaalta, pehmeältä ja avaruudellisen avaralta.

Lapsi kiedottiin pussiin kuin kepeään kapaloon ja kuljetettiin sukkulana vaunuihin. Pörröinen peitto nostettiin leuan alle ja (kolme, kaksi, yksi, nolla) lähdimme testireissulle.

Kun matkustaja nukahti, jätin hänet turvallisin mielin ulos, sillä kerrankin hänen ympärillään oli kunnon makuupussi.

Kun päiväunet olivat ohi, matkustaja oli lämmin, kuiva ja tyytyväinen. Minä tykkäsin. Lapsi tykkäsi varmaan vielä enemmän.

Harmi vain, että pihille äidille hinta on tähtitieteellinen: 239 €. Mutta toisaalta, kun kyse on universumin tärkeimmästä ihmisestä, se on pieni hinta äidille, suuri askel ulkona nukkumisen mukavuudelle.

Huston, we ain´t got no problem!

 

Pst. Vaikka Sleepbag.dk-pussin materiaalit ovat avaruustiedettä, pussin voi pestä 60 asteesessa ja kuivata rummussa.

 

pussi2

Saatavana on myös erikseen myytävä kantoalusta (enintään 12 kg) ja lelukaari, jolla pussin voi muuttaa leikkialustaksi. Kuvan lapsi ei ole minun lapseni.

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi