Bäst i test Igloo

Testivoittajahaalarit kierrätysmateriaalista

Kierrätettyä, ekologista, eettistä ja kestävää! Lupasin ilmiantoja hyvistä, turvallisista lastenvaatteista. (Lue aiempi päivitykseni.) Täältä pesee:

Isbjörn of Sweden.

Tuotemerkin takana on kaksi äitiä, joilla oli vaikeuksia löytää kunnollisia, kulutusta kestäviä ulkoiluvaatteita lapsilleen. Niinpä he perustivat oman merkin.  Isbjörn of Swedenin vaatteet valmistetaan mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti. Isbjörn of Sweden onkin Bluesign-partneri, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteiden valmistusta seurataan askel askeleelta materiaalien hankinnasta tehtaiden työoloihin. Prosessia seuraa puolueeton taho.

Isbjörn of Sweden Penguin Winter Jumpsuit on voittanut jo kolmena vuotena Bet-i-Test -toppahaalarikisan. Mikä parasta, toppavaatteiden sisäosat ovat kokonaan kierrätetystä materiaalista, ulkokuoresta 50 prosenttia on uusiokäytettyä PET-muovia – eli muun muassa vanhoja muovipulloja.

Tuotemerkin edustajat lupaavat Isbjörn of Sweden -talvivaatteiden pitävän lapsen kuivana ja lämpimänä pakkasella – jopa kolmen lapsen käyttöhistorian verran.

Testasimme itse.

Haalarit olivat TODELLA tilavat, ja niissä oli vielä kasvukäänteet lahkeissa ja hihoissa, joten samat haalarit menevät piiiitkän ajan yhdellä lapsella. Ekologista! Kokoa 86 oleva kuopuksemme näytti pingviiniltä kävellessään suurissa, 86-kokoisissa Penguin-haalareissaan.

Siksikö nimenä Penguin?

Lapset pysyivät lämpiminä ja kuivina lumileikeissä. Kosteus ei päässyt sisälle, mutta ulos se karkasi. Kankaan hengittävyydeksi mainittiin 15 000 gr/m2/24h. Lapsi ei siis varsinaisesti ole kuin PET-muovipullossa, vaikka pinta vanhoista muovipulloista on tehtykin. 😀

Vedenpitävät vetoketjut ja lahkeiden ja hihojen tiukat resorit estivät lumen tupruamisen puvun sisälle.

Lapset tykkäsivät ja äiti tykkäsi.

Tiesitkö muuten, että pingviinit ja jääkarhut eivät asu samalla navalla? Jääkarhut budii pohjoisessa, pingviinit etelässä.

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi