Tärkein taito elämässä?

Jo eskarissa päntätään matematiikkaa, lukemista ja kirjoittamista. Mutta ne eivät ole taitoja, jotka auttavat lapsia tulemaan onnelliseksi ja selviytymään arjen eri tilanteissa. Tutkimusten mukaan tärkein taito on tunneäly. Miten sitä voi opettaa lapselle?

Pienten lasten tabletin käyttö lisääntyy kiihtyvällä tahdilla kaikkialla maailmassa. Samaan aikaan vanhemmat kokevat huolta tarjolla olevasta sisällöstä ja syyllisyyttä lasten pitkästä ruutuajasta. Pelit ovat koukuttavia ja jo pienelle lapselle voi kehittyä addiktio, jos tabletin käyttöaikaa ei rajata. Kehitystä on mahdoton pysäyttää, mutta pelien sisältöön voi vaikuttaa.

Suomalaisen startup-yrityksen Rounders Entertainment Oy:n perustajat haaveilivat pelistä, joka olisi vastuullisten vanhempien suosikki ja lasten rakastama. Syntyi idea siirtää pienet lapset arcade- ja räiskintäpeleistä turvalliseen luovuutta ja tunnetaitoja herättelevään maailmaan. Jokainen vanhempi toivoo juuri näitä taitoja lapselleen.

Unknown-1

–Halusimme luoda kokonaisen maailman, jonka parissa lapsi voi kehittää tunnetaitojaan – yhdessä vanhempien kanssa. Lähdimme liikkeelle ympyrästä, se on ensimmäinen muoto, jonka vauva hahmottaa. Loimme ympyröistä koostuvat erittäin visuaaliset ja helposti lähestyttävät hahmot. Ympyräiset asuvat Poutapilvessä, mielikuvitusmaailmassa, jossa voi tapahtua mitä tahansa, kertoo toimitusjohtaja Mari Korkeamäki.

Unknown-6

Jokaisella lapsella on omat yksilölliset luonteenpiirteensä. Samoin on Ympyräisten hahmoilla.

–Halusimme, että jokainen lapsi löytävää hahmoistamme samaistumiskohteen. Rapu saa kiukkupuuskia päivittäin. Possu on ujo ja kaipaa muiden hyväksyntää. Apina riehuu niin vilkkaasti, että ärsyttää muita. Eli tarinoistamme löytyy kaikkia niitä arkisia tilanteita, joihin kodeissa törmätään päivittäin, kertoo Korkeamäki.

Unknown-2

Startup-yritys julkistettiin Slush-tapahtumassa, joten tuotekehitys on vielä alussa. Työn alla on alle kouluikäisten digitaalisista peleistä, kirjoista, TV-ohjelmista ja pehmoleluista koostuva tuotesarja, joka tähtää Suomen kautta kansainvälisille markkinoille. Kaiken ytimessä on opettaa viihteen keinoin lapsille tunnetaitoja. Sisältöjä suunnitellaan yhdessä Helsingin Yliopiston Playful Learning Centerin kanssa.

Unknown-5

Kiinnostuitko tunneälystä? Lue lisää ja seuraa tietoja tuotteiden valmistumisesta: www.rounders.fi

Toimittaja Mia Haajasalmi-Blomqvist, kuvat Rounders Entertainment Oy.