DSC_0238

Syötävää kynsilakkaa

Lapset syövät ihan kaikkea. Myös kynsilakkaa. Ja niin söin minäkin tänään.

Kaikki lähti siitä, kun muutama viikko sitten kirjoitin kynsilakoista (Laittaisitko lapselle kynsilakkaa?), ja niiden sisältämistä myrkyllisistä kemikaaleista. Mainitsin myös maailman ainoan syötävän luomukynsilakan, Kid Licksin (suom. lapsi nuolee), ja kirjoitin: ” Emme ole testanneet Kid Licks -lakkaa, mutta testaamme heti, kun saamme sen jostain kynsiimme.”

No, saimme sen kynsiimme. Mutta ennen kuin kerron, miten se toimi, tässä muutama sana Kid Licksistä.

DSC_0236

Yhdysvaltalaiset Audrey Amara ja Josh Kroot huomasivat, että heidän tyttärensä halusivat lakata kynsiään. He eivät halunneet antaa lapsilleen markkinoilla olevia myrkkyjä sisältäviä lakkoja, koska lapset kumminkin laittavat sormensa suuhun.

Niinpä Amara ja Kroot kehittivät Kid Licks -kynsilakan, joka on tehty luomuhedelmistä, -vihanneksista ja -kasveista.

(Tarkalleen ottaen esim. punaisen kynsilakan ainesosat ovat maissitärkkelys, sitruunahappo, punajuurimehusta tehty jauho, vesi ja akaasiapuun kuidut. Akaasian lehdet ovat muun muassa kirahvin pääravintoa, ettäs tiedät).

Kid Licks on vegaaninen tuote, eikä sen valmistuksessa ole käytetty eläinkokeita. On joku onnekas koira tai rotta säästynyt kynsien lakkaamiselta. Toivottavasti säilyy myös lopputuotteen käyttäjien koirat! XD

DSC_0233

Testasimme

Yllättävän aikuismaiset purnukat. Sävyt näyttivät lasin takaa synkiltä ja ankeilta. Oranssi oli kuitenkin kynsillä kirkasta ja vaaleaa, vihreä supervaaleaa mutta hileistä ”uu, glitteliä”, punainen oli herkullisen värinen levitettynä.

Levittämisestä puheen ollen, Kid Licksin levittäminen ei ollut kovin helppoa, koska lakka oli hieman tahmaista ja harjaosa leveä. Mutta kynsistä tuli tyttären mielestä ”tosi hienot”.

Viiden minuutin kuivumisaika oli energiselle tytölle liikaa, joten kohta lakkaa oli lattialla, sohvatyynyillä ja naamassa. Mutta ah, lakka lähti kostealla pyyhkeellä pois!

Pyysin maistamaan.

”Blööö, haisee pahalle.” Tyttäremme ei halunnut nuolla kynsiä, mikä on ehkä aika hyvä asia. Eipä ainakaan opi nuolemaan kynsilakkaa. En tiedä, onko se muutenkaan hyvä idea nuolla kynsiä. Kynsien alla asuu bakteereja keskimäärin 5,5 miljoonaa kappaletta (lähde).

Mutta täytyihän jonkun testata, miltä kynsilakka maistuu. Joten lakkasin kynteni ja nuolin pois. Yllättävän hyvää. Makeaa. Ei yhtään niin pahaa kuin kynsilakan tuoksu. En kuitenkaan kääntyisi kynsilakkapurkin puoleen edes pahimmassa makeanhimossani. En varsinkaan, jos joku näkisi.

DSC_0240

Entä kestävyys?

Kynsilakka pysyi muutaman tunnin kynsissä, mutta illalla saunassa kaikki lähti pois. Se ei haitannut tyttöämme ollenkaan. Pääasiahan kynsilakassa on leikki, ei ikuinen pysyvyys. Molemmat olivat tyytyväisiä: lapsi, joka sai leikkiä kynsilakalla sekä äiti, jonka lapsi ei saanut palonestoaineita ja muovin pehmentimiä kehoonsa – ja sai jälkiruoan omista kynsistään.

Suosittelisinko? Ehdottomasti!  Jos lapsen kynnet haluaa lakata, tämä on paras vaihtoehto, johon olen törmännyt.

DSC_0227

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi