suomalaisenkoulunmenestystarina_1

Suomalaisen koulun menestystarina – Ja mitä muut voivat siitä oppia

Osa koululaisista aloittaa uuden kouluvuotensa tänään! Sen kunniaksi Reeta Vilhu luki kirjan Suomalaisen koulun menestystarina – Ja mitä muut voivat siitä oppia.

Mainiota kouluvuotta kaikille!

 

Suomalaisen koulun menestystarina – Ja mitä muut voivat siitä oppia

Kustantaja Into Kustannus

Koulutus on yksi foorumeista, joilla Suomea tehdään tunnetuksi maailmalla. Suomalainen koulutusjärjestelmä on maineeltaan erinomaista ja järjestelmämme kerää tutustujia Suomen kouluihin ympäri maailmaa. Suomalaisen koulutuksen arvokkuus on siinä, että oppiminen on jokaisen kansalaisen ihmisoikeus. Suomessakin nykyään kaikilla pitää olla ainakin yksi tutkinto tai ei pärjää.

Suomalaisen koulun menestystarina -kirjan kirjoittaja on Pasi Sahlberg, Harvardin yliopiston vieraileva professori, sekä opettaja, tutkija ja kansainvälisen koulutuspolitiikan asiantuntija. Kirja onkin alunperin julkaistu englanniksi.

Kirja on todella kattava ja erinomainen sekä käy hyvin jokaiselle, joka haluaa lisää tietoa maamme koulutusjärjestelmästä. Kirjoittaja on ansiokkaasti analysoinut aihetta monelta eri kantilta. Sahlberg sivuaa myös hieman muutenkin Suomea ja suomalaisuutta sekä vertailee meitä muihin maihin.

Kirjassa Sahlberg käy läpi peruskoulu-uudistuksen, PISA-tutkimukset ja kirjoittaja muistaa kehua myös erinomaisia suomalaisia opettajia vuolaasti. Ihmisethän tämän kaiken tekevät.

Sahlberg kirjoittaa, että suomalaisen koulutuksen visio voisi olla esimerkiksi:

”Auttaa oppilaita löytämään oma intohimonsa ja lahjakkuutensa. Lahjakkuus voi olla akateemista, taiteellista, sosiaalista, kinesteettistä tai jotakin muuta.”

”Jokaisen koulun tulee olla turvallinen yhteisö, mihin kiinnittyä ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Koulun tulee tietenkin opettaa tietoja ja taitoja kuten ennenkin, mutta sen tulee myös valmistaa nuoria olemaan väärässä. Riskinottovalmius ja väärässä olemisen sietäminen ovat parhaat periaatteet, joiden avulla niukat inhimilliset voimavarat saadaan Suomessa paremmin käyttöön.”

Omat kouluvuodet tulivat mieleeni. Ja kaikki opettajat. Mieleenpainuvia persoonia kaikki!

Kiitos teille.

Toimittaja Reeta Vilhu, lainaukset kyseisestä kirjasta ja valokuva Into Kustannus.

 

suomalaisenkoulunmenestystarina

Suomalaisen koulun menestystarina – Ja mitä muut voivat siitä oppia

Kustantaja Into Kustannus

 

Ilmestyminen: 06/2015

Sivumäärä: 304

Suomentaja: Salla Korpela

Alkuperäisteoksen nimi: Finnish Lessons

ovh: 32.00 €

Luulitko huippukoulutustasi sattumaksi?

Miten Suomi nousi 30 vuodessa koulutuksen kärkimaaksi? Harvardissa työskentelevän Pasi Sahlbergin lukuisille eri kielille käännetty menestysteos osoittaa, ettei hyvään kouluun ollut kiertoteitä. Suomalainen menestystarina rakentui yhteisestä visiosta, kansallisesta yhteistyöstä ja siitä, että opettajan työtä arvostettiin.

Miltä Suomen koulun tulevaisuus näyttää tiukentuvassa taloustilanteessa? Voidaanko Suomen vaivalla rakennettu koulutusjärjestelmä pelastaa, ja miten sen on uudistuttava? Tätä läksyä vanhempien, kasvattajien ja päättäjien ei ole varaa jättää lukematta.

Suomalaisen koulun menestystarina on alun perin julkaistu englanniksi ja ilmestynyt 15 kielellä. Pelkästään Yhdysvalloissa sen ensimmäinen laitos on myynyt yli 25 000 kirjaa.

http://www.intokustannus.fi/kirja/suomalaisen_koulun_menestystarina/