Sukella pintaa syvemmälle

Sea Life sijaitsee Helsingissä Linnanmäen kupeessa, ja se onkin mainio kohde yhdistettäväksi myös huvipuistovierailuun. Kesäkauden kunniaksi on luvassa tuplahupia, sillä rannekeoston yhteydessä Sea Lifen vedenalaiseen maailmaan pääsee tutustumaan 8 euron laitelipun hinnalla. Sea Lifessa toki riittää ihmeteltävää ihan omaksi retkikohteeksikin ympäri vuoden.

sealife_reija_kiiski-4103

Vedenalainen maailma kattaa yhteensä noin 50 erikokoista akvaariota, ja nähtävää on moneen lähtöön, yli 100 lajia ja 1500 yksilöä: värikkäät trooppiset kalat ja jännittävät meduusat ovat etenkin pienimpien vierailijoiden mieleen, kun taas hait ja jättimäinen mustekala ovat takuuvarmoja koko perheen suosikkeja. Tämän vuoden uutuutena on Superselviytyjät-näyttely, jossa pääsee kokemaan ja näkemään lähietäisyydeltä evolutiivisesti erikoisia vesieläimiä, joiden elämän kehityshistoria on saanut alkunsa jo satoja miljoonia vuosia sitten.

sealife_reija_kiiski-4528

Sea Life sopii erinomaisesti niin perheiden kuin esim. opiskelija-, koululais- ja päiväkotiryhmien vierailukohteeksi. Tiedonnälkäisille on tarjolla paljon informaatiota. Merimaailmavierailulla kannattaa hyödyntää paikalla olevia oppaita, jotka osaavat vastata kinkkisiinkin kysymyksiin. Kokeilemisen arvoista on myös oman oppaan varaaminen. Tyypillinen opastettu kierros kestää puolisen tuntia, ja ryhmään mahtuu jopa 15 henkilöä. Opas kannattaa varata pari päivää ennen vierailua.

sealife_reija_kiiski-4214

Kiersimme Sea Lifen haialtaat yhdessä oppaan kanssa, ja aiempiin omatoimisiin käynteihin verrattuna kierros oli nyt huomattavasti aiempiakin mielenkiintoisempi. Lähdimme kotimatkalle monta kokemusta ja tietoa rikkaampana. Tiesitkö esimerkiksi, että hailla todellakin on kuudes aisti?

sealife_reija_kiiski-4246

Älypuhelinsovelluksista innostuneille saatavilla on nyt myös uusi 24hZOO Sea Life -sovellus, jonka avulla voi räätälöidä oman Sea Life -kokemuksensa. Maksuton sovellus toimii toistaiseksi Android-puhelimissa ja iPhone-versio on luvattu loppukesäksi.

sealife_reija_kiiski-4304

Sea Life on avoinna kaikkina vuodenaikoina, ja soveltuu samalla erinomaisesti teemasynttäreiden viettopaikaksi. Näin onnistuneet ja hauskat lastenjuhlat on mahdollista järjestää ilman suurempia valmisteluja ja stressiä. Tarkemmat tiedot, aukioloajat, hinnat ym. löytyvät 24hZOO Sea Life -sovelluksen lisäksi myös merimaailman nettisivuilta www.sealife.fi.

sealife_reija_kiiski-4413

Toimittaja Mia Meinander ja valokuvaaja Reija Kiiski.

sealife_reija_kiiski-4137

 

PS. Seuraavassa on Kidd.Ossa on mahtava alennuskuponki SEA LIFEen!