Rakkaudella kummityttärelle

Lapsilla on nykyään paljon materiaan liittyvää tavaraa. Polkupyörät ja luistimet, mihin ennen vanhaan säästettiin pitkiäkin aikoja, ovat tänä päivänä “päivänselviä” hankintoja lapsiperheissä. Lahjan valinta ei ole aina niin helppoa, varsinkaan, jos haluaa antaa jotain ikimuistoista lapselle. Usein erityisesti kummivanhemmat haluavat lahjoittaa jotain, mikä kestää aikaa ja säilyttää arvonsa vuosien saatossa.

kummihelmet_3

Paula ja Torbjörn Tillanderin kaunis ajatus helmi helmeltä vuosien saatossa kerättävästä kaulakorusta juontaa juurensa aitojen helmien aikakauteen, jolloin helmet olivat kallisarvoisia, sattumalta syntyneitä ihmeitä. Aidoista helmistä koottu yhtenäinen helminauha saattoi tuolloin olla timanttikaulakorun arvoinen.

kummihelmet_5
Kummihelmet ovat siinä mielessä ihana lahja, että se sisältää myös kasvatuksellisen aspektin. Helminauhaa rakennetaan vuosi vuodelta ja helmi helmeltä yhdessä kummivanhemman kanssa. Jokaisessa helmessä on muistonsa. Helmiä voi antaa lapselle lahjaksi vaikka vain yhden kerrallaan. Myös isovanhemmat, sukulaiset ja ystävät voivat osallistua helmien keräämisen. Hyväksi havaittu helmien keräysvauhti on kolme vuodessa, sillä normaalipituiseen 43 cm pitkään helminauhaan menee noin 60 helmeä. Kun helmiä on kertynyt korurasiaan riittävä määrä, niistä punotaan klassinen helminauha. Kummin ja kummityttären yhdessä valitsema kaunis lukko saa sinetöidä vuosia jatkuneen lahjaperinteen. Helmien keräysvauhdin ollessa 3-4 helmeä vuosittain, kummitytär saa valmiin, täyspitkän ja arvokkaan helminauhan täyttäessään 18 vuotta.

kummihelmet_6

Lahjasta on siis syntynyt vähitellen arvoltaan korvaamaton ja ainutlaatuinen lahja kummilapselle, joka säilyy myös lahjansaajan omalle lapselle!

Atelier Torbjörn Tillanderin liikkeessä on kummihelmikortisto. Kortti on lahjan saajan nimellä ja siihen merkitään vuosien vieriessä, montako helmeä on hankittu ja minä päivänä.

Keräilyn alkuun kannattaa ostaa myös iso kaulakorurasia, jossa helmet säilyvät. Rasiaan on painettu teksti Lahja kummityttärelle.

Kerättäviä akoyahelmiä on kahta kokoa ja vähän eri sävyä, näiden hinnat ovat 34 € (6–6,5 mm) ja 39 € (6,5–7 mm). Rasian hinta on 30 €.

Atelier Torbjörn Tillander lähettää kummihelmiä myös postitse.

 

kummihelmet-2 copy

 

Helmikorut ovat klassikoita – arvokkuus ja kauneus säilyvät niissä aina.

 

Kummihelmistä löytyy lisää tietoa:

www.kummihelmet.fi/kummihelmet/ 

 

ps.

kummihelmet_1

Kuvassa on kolme Venäjän viimeisen keisarin neljästä tyttärestä, suuriruhtinattaret Tatiana, Maria ja Olga. Kaulassa heillä on siihen asti kerätyt helmet. Tarkkanäköisimmät voivat laskea niiden lukumääränkin.
Vaikka sisarukset elivät eristynyttä elämää ja saivat ankaran kasvatuksen, tiukasti yhteen hitsautunut sisarnelikko esiintyi yksityisen perhealbumin kuvissa kuin ketkä tahansa hauskaa pitävät lapset.

 

Valokuvat Atelier Torbjörn Tillander.