Pääsiäisherkkuja!

Kun mielikuvituksen ja luovuuden laskee valloilleen, syntyy ikimuistoisia leikkejä myyntikojuissa. Tiiviin naapuruston tai ystäväporukan kesken voi järjestää hulvattomat myyjäiset minkä tahansa juhlan kunniaksi. Tai miksei ihan muutenkin vain? Voi sitä riemun säkenöivää pilkettä lasten silmissä, kun kassaan kilahtaa ensimmäinen euro. Tarvitaan vain rohkeutta loikata teemaan mukaan, antaa lasten johtaa palettia ja nauttia ympärillä tapahtuvasta iloisuudesta.

Lasten ensimmäinen “kesätyö” lähtee liikkeelle tuunatusta myyntipöydästä ja vanhempien kanssa tehdystä mehusta. Luonnonkukkia, limua ja irtokarkkeja − niistä on parhaimmat myyntivaltit tehty.

Saisiko olla pirskahtelevan sokerista sitruunalimonadia?

_DSC0108

Vanhanajan sitruunalimonadi (noin 1 ½ l)
Popsahtavan raikas juoma valmistuu hetkessä.

2 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
2 dl sitruunamehua
8 dl vichyä tai vettä

Lisäksi:

jääpaloja
sitruunaviipaleita

sitruunamelissaa tai minttua

Pese sitruuna huolellisesti ja kuori kuoren keltainen osa talteen. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää kuoriviipaleet. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10–15 minuuttia, tai kunnes seos alkaa olla hieman siirappimaista. Ota kuoret pois. Lisää jäähtyneeseen siirappiin sitruunamehu. Laimenna siirappi vichyllä tai vedellä. Laita vichyä tai vettä sen mukaan, kuinka makeaa limonadista haluat. Koristele juoma jääpaloilla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla. Nauti kylmänä!

Lisätään myyntikojuun ihania, tahmeita tikkunekkuja!

_DSC0172

Tikkunekut, 12 kpl

Tahmeat sormet ovat vain palkinto kivasta leivontahetkestä.

50 g voita

2 dl sokeria

2 dl kermaa

1 dl siirappia

1 dl mantelirouhetta

Taittele leivinpaperista 12 kartionmallista muottia. Kiinnitä hyvin. Kaada juomalasien pohjalle muutama sentti sokeria ja laita muotit siihen pystyyn.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi mantelirouhe. Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on saavuttanut 127 asteen lämpötilan. Tähän menee noin 30 minuuttia. Jos et omista lämpömittaria, voit tehdä hyytymiskokeen. Seos on valmista, kun pisara seosta jähmettyy heti kylmään veteen pudotessa. Jatka tarvittaessa keittämistä.

Sekoita valmiiseen massaan mantelirouhe. Kaada massa muotteihin. Anna nekkujen jäähtyä hieman. Aseta nekkujen keskelle puutikku. Anna kovettua jääkaapissa.

 

Rauhallista ja herkullista pääsiäistä!

Toimittaja Tanja Hakala, valokuvat Mikko Rasila, lasten tyyli Annika Rantala, hiukset ja ihonhoito Tiina-Maria Valanti/Toimisto ja söpöt mallit BookUs-mallitoimisto. Kuvauspaikka Kaisaniemen Kasviteiteellinen puutarha ja herkulliset myyntikärryt Candy Cart -karkkikärry, Lumihopea.