Osta_työtä_Suomeen_kuva1

Tänään ostetaan kotimaista

Tänään vietetään Suomen historian ensimmäistä Osta työtä Suomeen -päivää. Tarkoituksena on innostaa suomalaisia kiinnittämään huomiota ostostensa kotimaisuuteen, sillä jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita, syntyisi maahamme 10 000 uutta työpaikkaa.

Päivän koti on Facebook-sivuilla, jossa voi tarttua haasteeseen ja kutsua kaveritkin mukaan.

Minä aion kannattaa tänään kotimaista suuntaamalla puolisoni kanssa kotimaiseen kylpylähotelliin! <3

 

Mistä tunnistaa kotimaisen tuotteen?

Älä anna ulkonäön hämätä. Kotimaiselta näyttävä voikin olla sieltä, missä pippuri kasvaa. Hyvää Suomesta ja Avainlippu-merkit kertovat, että tuote tai palvelu on valmistettu Suomessa, mutta kaikissa maassamme valmistetuissa tuotteissa ei ole kyseisiä merkkejä. 

Ehdotin tätä jo maanantaina, mutta ehdotan taas:

Mitä jos tämän vuoden joululahjateemana olisi kotimaisuus? Viime vuonna suomalaiset käyttivät joululahjoihin keskimäärin 311 euroa, ja koko jouluun yhteensä 517 euroa henkeä kohden (lähde). Jos tänä vuonna luvut ovat samankaltaiset, tässä olisi jo aikamoinen panostus Suomeen!

Osta työtä Suomeen -tapahtuman takana on Suomalaisen Työn Liitto sekä liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja, josta kirjoitinkin blogiini jo aiemmin.

Lue lisää, levitä sanomaa. 

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi