DSC_0027

Omat jauhot suoraan myllystä

”Kaupan jauhot voivat olla parikin vuotta vanhoja. Niistä on lähtenyt maku. Meidän jauhoissamme parasta ennen on puolen vuoden päässä. Kaurahiutaleissakin vain kolmen kuukauden päässä.”

Näin kertoi minulle Porvoon maaseudulla sijaitsevan  Vekkosken-Anttilan myllyn mylläri Bjarne Backman.

En tiennyt, että leseissä on eroja, kunnes maistoin myllyn luomupuuroa. Todella hyvää! Sen jälkeen kaupan hiutaleet ovat maistuneet puulta. Tästä inspiroituneena päätin ensi vuonna tutustua lähiseudun muihinkin ruoantuottajiin paremmin.

Jos pyörit Porvoon-Sipoon suunnilla, suosittelen jo visuaalisistakin syistä käymään Vekkosken-Anttilan myllyssä. Wanhanaikainen, 1934 rakennettu mylly sijaitsee historiallisen Kuninkaantien ja peltojen välissä kiemurtelevan Mustijoen varrella. Sisällä jyskyttävät vanhat laitteet ja lattia, portaat ja palkit ovat ajan patinoimaa puuta. Kaiken peittää ohut jauhokerros ja ilmassa tuoksuu tuore vilja.

Mylly on auki vain lauantaisin 10.00–12.00.  Tarjolla on “ei-ruiskutettua” eli luomua: kauraa, ohraa, spelttiä, vehnää ja ruista.

Osoite: Kuninkaantie 1057, Yli-Vekkoski

DSC_0025

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi