Lyhyesti lapsille -elokuvafestivaalit 14.11.

Lyhyesti lapsille on Helsingin lyhytelokuvafestivaalien lapsille ja lapsenmielisille tuotettu näytös kotimaisia lastenelokuvia. Elokuvat on koottu Helsingin lyhytelokuvafestivaalin vuosittaisesta sadosta sekä Suomen elokuvakontaktin levityksessä olevista lastenelokuvien parhaimmistosta.

Festivaalin ohjelmiston uutuutena on tänä vuonna itse lastenelokuvanäytös sekä lapsituomaristo, joka valitsee näytöksen sisällöstä voittajan.

Tuomaristo koostuu kolmesta elokuvaharrastajasta:

Etna 7 v on tänä syksynä koulunsa aloittanut tyttö, joka katsoo paljon elokuvia. Kotona Netflix ja YouTube ovat iPadin kautta ahkerassa käytössä. Etna on julkaissut tänä syksynä ensimmäisen oman lyhärinsä YouTubessa nimeltään ”Littlest Petshop kaupunki 2015”.

Amrit 10 v on neljäsluokkalainen poika joka haaveilee omasta lentoyhtiöstä. Hän on jo esiintynyt yhdessä dokumenttielokuvassa nimeltä Brooklynin pojat. Amrit katsoo mielellään komediaelokuvia sekä pelivideoita YouTuben kautta. Hän tekee niitä myös itse. Hän myös harrastaa RC lentokoneita.

Kauri 7 v on paljasjalkainen kalliolainen, joka skeittaa ja soittaa trumpettia. Kaurin suosikkileffoja ovat Tony Hawkin skeittivideot, Clone Wars-animaatiot ja ehdottomana ykkösenä Michael Jacksonin Thriller. Kaurista tulee isona aivokirurgi ja jediritari

Voittaja julkistetaan festivaalin palkintojenjaossa lauantai-iltana 14.11. klo 20.00.

Helsingin lyhytelokuvafestivaalien Lyhyesti Lapsille -näytös lauantaina 14.11.15 klo 13.00 Andorrassa, Eerikinkatu 11, Helsinki. Vapaa pääsy!

Näytöksen ohjelmatiedot löytyvät festivaalin sivulta hlef.fi