GYMI_5

Liikuta lasta

Asuuko teillä kotona pikku apina tai ruutua tuijottava minisohvaperuna? Näin marraskuun pimeinä, märkinä ja kylminä päivinä on ymmärrettävää, että vilkkaimmankin mielikuvituksen omaava lapsi ei ehkä viihdy ulkona. Valtaosa päivän tunneista tuleekin helposti vietettyä sisätiloissa.

Miten sitten tukea lapsen liikkumista sisällä, kun tavalliset huonekalut eivät ole luotuja kiipeilyyn ja pomppimiseen? Gymicomin toimitusjohtaja ja Gymi Furniture -kalustesarjan pääsuunnittelija Christina Nurmi on ratkaissut tämän suunnittelemalla toiminnalliset lastenkalusteet, jotka innostavat lapsia liikkumaan kotona.

GYMI_2

Idea toiminnallisista lastenkalusteista syntyi, kun Christinan pyörittämien Gymi-salien asiakkaat alkoivat kysellä liikuntavälineitä koteihinsa. Vanhemmat myös kertoivat lastensa leikkivän Gymiä kotona ohjattujen tuntien jälkeen. Kun mistään ei löytynyt tarpeeksi toimivia välineitä, sellaiset suunniteltiin itse. Avuksi tuotekehitykseen saatiin taitava kotimainen puuseppä.

GYMI_3

Christinan suunnittelemat Gymi Furniture -kalustesarjan pääelementit ovat sänky, boksit, lankut, aisat, tikapuut ja puolapuut. Niitä yhdistelemällä voi rakentaa kokonaisuuksia, jotka sopivat sekä kalusteiksi perusarkeen että virikkeeksi lasten liikuttamiseen.

GYMI_6

– Lapsi liikkuu luonnostaan ja oppii taidot luontaisessa järjestyksessä, jos hänen vain annetaan toistaa ja kokeilla liikkeitä: juosta, hyppiä, tasapainoilla, kiivetä ja roikkua. Aikuisten tehtävä on luoda ympäristö, jossa aktiivinen elämäntapa on mahdollinen. Temppuillessa lapsi oppii luottamaan omiin kykyihinsä, jolloin myös itseluottamus kasvaa, Christina kertoo.

GYMI_1

Gymi Furnituren toiminnalliset kalusteet ruokkivat mielikuvitusta. Kalusteiden yhdisteltävistä elementeistä voi rakentaa muunneltavia kokonaisuuksia lastenhuoneeseen.

– Aisoista voi koota vaikka nojapuut, tai leukojen vetämiseen ja vaatteiden ripustamiseen sopivan rekin. Lankut voivat toimia puomina, penkkinä, liukumäkenä, parkour-kaiteena tai kirjoituspöytänä, jonka korkeutta voi säätää. Kalusteet muuntuvat tarpeen mukaan, Nurmi vinkkaa.

GYMI_4

Lankut, tikapuut ja aisat kiinnitetään joko puolapuihin, sängyn puoliin tai bokseihin helppokäyttöisillä, vakailla koukuilla. Kestävät puukalusteet sopivat kotikäytön lisäksi myös julkisiin tiloihin, kuten päiväkoteihin, kouluihin ja jumppasaleihin.

Viikonloppuna järjestetyssä SkiExpossa Gymi Furniture valittiin viiden kandidaatin joukkoon kilpailemaan Vuoden Liikuntatuote -tittelistä kotimaisten tuotteiden sarjassa.

Tuotteita voi tilata Gymi Shop -verkkokaupasta: www.gymi.fi/shop

GYMI_palkinto_voimistelurenkaat

Valokuvat Gymi.