328153_10150383655411714_1819038331_o

Lapsille ja odottajille luomua

Kansainvälinen lääkärijärjestö varoittaa kemikaalikuormituksen aiheuttavan kehityshäiriöitä, ylipainoa, diabetesta ja hedelmättömyyttä.

The New York Timesissa julkaistun artikkelin mukaan useissa tuotteissa käytettävät kemikaalit muistuttavat lisääntymiseen liittyviä hormoneja, ja ne häiritsevät kehon luonnollisia toimintoja. Tällaisia kemikaaleja käytetään yleisesti mm. hyönteismyrkyissä, muoveissa, kosmetiikassa, kuiteissa, säilykerasioissa ja palonestoaineissa.

Erityisen haitallisia nämä kemikaalit ovat raskauden ja imetyksen aikana.

Varoituksen antanut järjestö suosittelee, että erityisesti lapset ja raskaana olevat välttäisivät muovituotteita, kuitteja ja palonestoaineita – ja suosisivat luomua. Monilla aloilla toimii periaate “turvallista, kunnes toisin todistetaan”, tutkimukseen ei panosteta ja lakia uhmataan, turvallisuus on toissijaista.  Vain pieni osuus käyttämistämme kemikaaleista on tarkoin tutkittu.

kasi

Luojan kiitos EU:ssa lainsäädäntö on tiukempaa, eivätkä suomalaiset suihkuttele tuotteisiinsa myrkkyjä niin innokkaasti kuin yhdysvaltalaiset. Mutta eivätpä meidänkään pulmuset puhtaita ole.

Liekö sattumaa, että nämä yllä mainitut kemikaalikuormituksen oireet ovat aikamme suurimpia terveysongelmia myös Suomessa.

Ei tällaisia ole kiva lukea. Tieto lisää tuskaa, mutta toivottavasti myös terveyttä.

 

Uutisen bongasin täältä.

Alkuperäinen, todella mielenkiintoinen (kannattaa lukea) juttu löytyy täältä.

Kuvaaja: Elina Manninen ja omasta albumista

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi