DSC_0143

Katso sisältääkö kosmetiikkasi kiellyttyä myrkkyä

CosmEthics-sovellus on julkaissut listan lähes 300 kosmetiikkatuotteesta, jotka sisältävät kiellettyä, myrkyllistä polyaminopropyl biguanidea (PHMB tai PAPB). Aine vahingoittaa vakavasti sisäelimiä, jos sitä käyttää pitkäaikaisesti, ja se saattaa aiheuttaa allergisia reaktioita ja syöpää. PHMB on myös erittäin haitallinen luonnolle.

Vaaraa aiheuttavat varsinkin suihkutettavat ja silmien läheisyydessä käytettävät tuotteet, koska PHMB:stä saa muun muassa keuhko- ja silmävaurioita.

Nyt on hyvä hetki käydä läpi kylpyhuoneen kaapit ja meikkipussit. Itse ainakin heitin yhden tuotteen roskikseen.

Huom! Kosmetiikkaa ei pitäisi kaataa viemäriin. Hiuslakat ja vastaavat tuotteet pitäisi viedä vaarallisen jätteen keräyspisteeseen, jonne kannattaa viedä myös muut PHMB-tuotteet. Jos kuitenkin laiskottaa, voit heittää ne myös energiajätteeseen. Se on Jätelaitosyhdistyksen mukaan ihan OK.

Jos muistat, mistä olet kyseisen tuotteeen ostanut, palauta se takaisin kauppaan. Silloin saat rahasi takaisin.

 

Minulla oli aiemmin alla lista tuotteista, mutta koska niihin tuli muutoksia ja lisäyksiä, laitanpa vain linkin alkuperäiseen listaan, etten vahingossa levitä vanhentunutta tietoa. Eli katso lista täällä.

 

Lähde: www.kemikaalitutka.fi ja www.cosmethics.com

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi