kiddo_elliot_yeung

Hiihtoloma!

Ensimmäistä kouluhallituksen hyväksymää koululaisten hiihtolomaa vietettiin koko Suomessa jo vuonna 1933. Nykyään lomaa kutsutaan talvilomaksi, mutta alkuperäinen nimi kertoo kaiken, mitä koululaisten toivottiin harrastavan lomallaan eli hiihtää keväthangilla saaden samalla raitista ilmaa ja energiaa loppulukuvuoden puurtamiselle.

Hiihtämisen merkitys lienee tänä päivänä huomattavasti pienempi kuin ennen, mutta raitista ulkoilmaa ja voimien keräystä loppulukukauteen toivotaan yhä lasten lomallaan saavan.

Hiihtoloma on jaettu kolmelle viikolle alueittain. Viikolla 8 lomailevat Ahvenanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Satakunta. Viikolla 10 on vuoro talvilomailuun Kainuussa, Lapissa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla ja viikolla 9 lomailevat muut koululaiset.

Mitä talvilomalla voi tehdä? Monet urheiluseurat ja järjestöt järjestävät toimintaa lapsille, joiden vanhemmat ovat töissä. Isommat koululaiset toki pärjäävät jo aivan omin avuin kotosallakin, mutta siitä huolimatta voi olla hauskaa osallistua järjestettyyn ilonpitoon.

Helsingissä esimerkiksi Sarjakuvakeskus järjestää kursseja eri ikäisille lapsille. Vaikkakin kurssit alkavat jo maanantaina 16.2. niin paikkoja on vielä vapaana ja kannattaa niitä kysellä, jos kynän käyttö kuumottaa.

Helsingin messukeskuksessa on hiihtolomatapahtuma Reaktori 18.-20.2. klo 13-20.00 ja sinne on VAPAA PÄÄSY. Lisää mahtavasta tapahtumasta löytyy TÄÄLTÄ , ja aluekartta sekä matkustusohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Helsingin liikuntaviraston talvilomaviikon ohjelma löytyy TÄÄLTÄ , ja muu Helsingin kaupungin järjestämä lomaviikon ohjelma löytyy tästä LINKISTÄ. Ihanaa lomaohjelmaa löytyy mm. Annantalolla, Heurekassa, Kansallismuseossa, Luonnontieteellisessä museossa ja Gardeniassa ja koko viikon ajan!

Kiinalaista uutta vuotta juhlistetaan Helsingissä Lasipalatsin aukiolla keskiviikkona 18.2. kello 16.00-20.00.

Helsingin leikkipuistoissa on myös säpinää koululaisille ja ipanakimaraa taaperoille talvilomaviikolla. Leikkipuistot löytyvät TÄÄLTÄ.

Kirjastoissakin kuhisee koko viikon!

 

Eikä kannata sitä hiihtämistäkään unohtaa!

Sinua lähimmän hiihtoladun Helsingissä voit tarkastaa TÄÄLTÄ.

 

+ Vantaalla vauhtia lomaviikkoon voi hakea uudesta sisäaktiviteettipuistosta, Super Parkista.

+ Tampereen Vapriikin lomaviikon ohjelman löydät TÄÄLTÄ.

+ Lappeenrannan nuorisotoimen ohjelma on TÄSSÄ.

+ Turun kaupungin ohjelma on tarkastettavissa TÄÄLTÄ.

Touhukasta talvilomaa kaikille!

PS. Vinkkaa alle viestikenttään oman alueesi parhaat hiihtolomavinkit!

 

Valokuvat Elliot ja Merja Yeung.