aronia_1

Herkullinen ja terveellinen glögi

Enpä ole pitkään aikaan saanut näin herkullista glögiä. Tavallista terveellisempää, ei niin makeaa ja mausteet pääsevät paremmin esille kuin muissa maistamissani glögeissä.

Oikeastaan kyse ei ole valmiista glögistä vaan aroniamehusta, josta valmistimme ystäviemme kanssa glögiä viime viikonloppuna.

Korkkasimme pullon nu3-aroniamehua, jossa on 100 % luomumarjoja. Kaadoimme mehun kattilaan, lisäsimme mausteet ja pian kattilassa porisi uusi suosikkiglögimme. (Alla tarkemmat ohjeet.)

Terveysasiantuntijoiden mukaan marja-aronia saattaa hyvinkin olla terveellisin marjamme. Aronian marjoissa on runsaasti B-, C-, E- ja P-vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Marjoissa on  runsaasti elimistölle tärkeitä flavonoideja, lisäksi ne laskevat verenpainetta ja ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja. Aronia on myös hyvä vatsalle.

Liian terveellistä ollakseen glögiä? 

Me kaikki neljä yllätyimme aroniaglögin pehmeästä ja ihanan mausteisesta mausta. Erilaista, aromikasta, ehdottomasti toistekin! 

Olimme kuvitelleet aroniaglögin olevan niin karvasta ja vahvan makuista, että emme edes tarjonneet tätä lapsille. Heille kaadoimme maitokaupan sokeriglögiä. Tätähän meidän olisi pitänyt heille antaa! Vääryys korjataan mahdollisimman pian.

 

 

aronialasi
Tässä vielä ohjeet (alkuperäinen löytyy täältä)

Glögi nu3 aroniamehusta
Tarvitset:
3 dl aroniamehua
1-2 dl kookossokeria
5 dl vettä
1 rkl kardemumman siemeniä
1 rkl mausteneilikoita
kuorittuja manteleita
rusinoita
appelsiinin viipaleita
kanelitanko

Valmistusohje:

Keitä mehua, vettä, kookossokeria ja mausteita kattilassa hiljalleen n. 15 minuuttia
Tarjoile glögi rusinoiden sekä manteleiden kera, appelsiinin viipaleilla ja kanelitangolla.

 

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi