SONY DSC

Esittelyssä Julia Prusi

Kaipuu kauneuteen ja käsillä tekemiseen on kulkenut meillä suvussa. Kauneuden kokeminen on valtava nautinto. Saatan haltioitua jostakin taiteilijan siveltimenvedosta pitkäksi aikaa. Viidennellä luokalla kiersin jo itsenäisesti taidenäyttelyitä ja pohdin näkemääni. Isä toi minulle työmatkoiltaan ammattilaistaidetarvikkeita ja harjoittelin niillä piirtämään mallista. Pyrin tarjoamaan omille lapsilleni samat lähtökohdat kuvien tekemiseen ja kokemiseen.

Minulla on kaksi alakouluikäistä poikaa, jotka iloitsevat puolestani, koska työni on niin hauskaa! Kuvitan kirjoja ja lehtiä sekä anatomisia ja luonnontieteellisiä aiheita, tuotan vuosittaista taidetapahtumaa, suunnittelen tekstuureita ja maalaan. Yksi projekti ruokkii toista, mistä syntyy jatkuva uusien ideoiden virta.

Ihminen, eläinkunta ja kasvikunta ovat loputon innoituksen lähde. Tutkin uteliaasti kaikkea luonnossa näkemääni. Keräilystä ja luonnossa liikkumisesta saan samanlaista etsimisen, löytämisen ja oivalluksen iloa kuin maalaamisestakin.

Kidd.O neloseen kuvitin maalaamalla, piirtämällä ja digitaalisesti artikkelin “Sillä siisti” (s. 130–133) ja kolumnin “Vauva lukee jo” (s. 160–161). Yhteistyö Merja Yeungin kanssa oli mutkatonta ja innostavaa: sain vapaat kädet tekniikan ja tyylin suhteen, mutta myös ohjausta tarvitessani. Kiitos, kun pääsin osallistumaan huikean visuaalisen ja sisältörikkaan julkaisun tekemiseen!

http://juliaprusi.com/fi

fi.linkedin.com/in/juliaprusi

Valokuva Emilia Kiialainen ja kuvitus Julia Prusi.