L1001938

Bobo ja Bonheur Pariisissa

Suurkaupunkien ruuhkat, turisteja pursuavat nähtävyydet ja tuntien jonottaminen sekä kaupungin vilinä eivät tunnu houkuttelevan lapsiperheitä lomanviettoon. Kannustan silti myös lapsiperheitä tutustumaan ennakkoluulottomasti Pariisiin, sillä kaupungin rikkaus on sen monet kasvot. Jokainen voi noukkia kaupungin tarjonnasta itselleen mieluisimmat ja elämäntilanteeseen sopivimmat elämykset ja nähtävyydet. Lapset kokevat Pariisin aivan omalla tavallaan ja saavat aikuisetkin näkemään ehkä juuri ne Pariisin aidoimmat, vilpittömimmät ja runollisimmat kasvot.

untitled-

Pariisi on aarteenmetsästäjien luvattu kaupunki, johon kuuluu sukeltaa avoimin mielin, ja on pakosti myös lasten mieleen. Seikkailu alkaa aamusta; hotelliaamupalan sijaan suosittelen aamun tokkuraisia katuja, tuoreen patongin, mantelikroisantin, rommilla ja vanilijalla maustetun canelé-leivoksen ja rusinakiepin hakemista lähileipomosta. Pariisi on suurten herkkusuiden paratiisi, nautiskelu kannattaa siis aloittaa jo aamusta!

untitled-1001958

Ranskalaisia lapsia kohdellaan kuin pieniä aikuisia – lastenkasvatus on lapsien opettamista erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin, ruokakulttuuriin, uteliaisuuteen ja hyviin tapoihin. Kerhontädit saattavat närkästyvä, jos lapset eivät käyttäydy heitä kohtaan kunnioittavasti teititellen, usein myös rouvitellen. Lapsia arvostetaan, joten heidän odotetaan vastavuoroisesti olevan kohteliaita ja miellyttäviä.

Pariisi matkasuunnitelmissa? Lue koko kiehtovat ja informatiivinen artikkeli Kidd.On numerosta 3.

Toimittaja Liisa Saarikko-Batt.