OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 ideaa: aineeton lahja lapselle

Aika harvassa lapsiperheessä on leluista puute. Pehmoleluja ainakin pursuu ovista ja ikkunoista. Juuri tänään eräs äiti kertoi, miten ahdistuu, kun lapset paljastavat paketeistaan yhä uusia ja uusia leluja.

Niinpä päätin listata ideoita kymmenelle aineettomalle lahjalle.

 1. Toimintapäivä. Päivä, jona tehdään kaikkea hauskaa. Aamu alkaa hampurilaisella, sitten mennään eläintieteelliseen museoon, laskemaan pulkkamäkeä, kaakaolle ja illalla katsotaan elokuva. Tai anna lapsen keksiä päivän ohjelma, kirjoita avuksi runko, jonka hän saa täyttää itse.
 • 9.00 haluan syödä aamupalaa _____
 • 11.00 menemme _____
 • 13.00 syömme lounaan _____
 • 14.00 ulkoilemme____
 • 16.00 syömme____
 • 18.00 katsomme elokuvan  _____
 1. Harrastus. Balettikouluun, teatterimuskariin, ratsastamaan tai soittotunneille. Onko lapsesi osoittanut kiinnostusta jotakin tiettyä lajia kohtaan?
 2. Liput tapahtumaan, teatteriin tai elokuviin. Anna jotain, jota odottaa. Joululahjojen riemu säilyy pidempään.
 3. Askarteluvälineet. Ihan aineeton lahjahan tämä ei ole, mutta melkein, varsinkin jos annat kierrätettyjä materiaaleja.
 4. Kupongit. Anna lapselle kuponkeja, joita hän voi käyttää aina halutessaan. Kupongeissa lukee esimerkiksi ”Äiti siivoaa” (iltasiivousaikaan tällä kortilla voi laistaa omasta vastuusta, kerran), ”Jeppe saa valita elokuvan”, ”Tinka saa valvoa 30 minuuttia pidempään”…
 5. Lehti. Tilaa lapsellesi joululahjaksi digilehti.
 6. Lahjakortti suosikkiravintolaan.
 7. Lahjakortti kampaajalle tai kauneushoitolaan. Jotkut kauneushoitolat antavat kevyitä hoitoja myös lapsille. Muun muassa kalajalkahoitoon voivat osallistua lapsetkin. Aika ikimuistoista!
 8. Pelit. Uusi peli esim. Pleikkarille tai tabletille.
 9. Reissu tai retki. Nyt lapsi saa päättää viikonlopun retkikohteesta. Mennäänkö telttaretkelle, kylpylään tai mummolaan?

 

kuvapankki2

Kuvat osoitteesta: kuvapankki.org

Luomutsi

Luomutsi

Olen kahden tytön äiti ja päästäni pyörällä oleva luomumaailmassa luovija. Vanhemmuus sai minut tutkailemaan ympärillämme vaanivia kemikaaleja. Tämä blogi kertoo tutustumisestani luomuun huulirasvapuikko ja hedelmäsosetölkki kerrallaan.

Ota yhteyttä: merja(a)mediakeiju.fi